6 Eylül 2013 Cuma

Ev Halleri

İnsan herşeye alışıyor. Yalnızlığa da. Yeni okuluma da böyle alışırım umarım. Sabah kalkıp diyet kalvaltımı yapıyorum. Müge Anlı'yı seyre başlıyorum. Platese 2 gündür devam. 63.3 olarak gösteriyor tartılar beni. Evlilik 6 kiloyla geldi bana:) Versem kilolarımı güzel güzel:) Akşama eski okulumun veda yemeği var. 1 yılda bile alışmıştım. Öğrencilerini hiç sevemediğim okulun öğretmenlerini sevmiştim. İlköğretim ortamını da.
Tembelim. Tatilden geldiğimden beri evimi toparlayamadım. Darmadağınık. Hemen eski düzenimi kurmam lazım.

Dün gece bağırarak ve ağlayarak uyandım. Çok kötü bi kabus gördüm büyülü falan. Eşim zor sakinleştirdi. Bir yandan o bir yandan ben nas felak okuyarak zor uyudum.
Bugün Cuma, maneviyat kokan birgün. Hepimize hayırlar getirsin.

3 Eylül 2013 Salı

Anne Özlemi

İnsan herşeyi özler. Gençliğini, arkadaşlarını, sevdiği bir mekanı, mevsimleri. Ama anne özlemi bambaşkadır.
17 yaşımda üniversiteyi kazanıp evden ayrıldığım günden beri tam 10 yıl oldu. Evlenmeden önce her yaz tatili baba evimde olup özlemimi gideriyormuşum meğer. Bu yıl bu tatil 18 güne düşünce bocaladım.

Aynı şehirde yaşasak, gidip bi kahvesini içsem, saçlarımı örse, sevgisi ellerinden saçlarıma onlardan da tüm vücuduma yayılsa. Öyle çok isterdim ki.

Her gün dakikalarca konuşsak da, annemin bi bakışı çok başka. O da aynı şekilde belki de daha güçlü beni özlüyordur değil mi?

Pek bir duygusalım bu aralar. Teselli olmamı sağlayacak veya bana mantıklı bakış açıları önerecek veya kendi özlemini paylaşacak olan var mı?